kalender

november till mars

16:00-24:00

Vinter-pub

Nu när mörkret sakta smyger sig på och tillvaron riskerar att bli allt dystrare är det viktigt att så ofta som möjligt, träffa glada vänner eller bara ta en stilla öl i en trevlig miljö. Säsongens första vinterpub körs därför lördagen den 9   november.  Planen är att därefter köra en gång i månaden fram till i mars. Till kaffet, ölen eller vinet kommer vi ,förutom lättare tilltugg, ibland erbjuda någon form av underhållning t.ex. musik -quiz, hockey, karaoke. Håll utkik på facebook eller Instagram för närmare information.

Puben öppnar vid kl 17:00 men den som vill komma förbi redan vid 15-tiden för en enkel fika är hjärtligt välkomna.


2025-mars

Middag med Marcus Norman – Skärgårdsbo på nya breddgrader

Datumet är inte spikat men någon gång under mars månad kommer Marcus Norman med vänner att gästa Euste Gård. Menyn är heller inte spikad så här långt i förväg men tanken är att framkalla barndomsminnen såväl som helt nya upplevelser. Olika tekniker varvas med enkel råhet och höga smaker. Så snart datum och meny är klara så annonserar vi på Facebook och Instagram från när det går att boka bord.

Marcus Norman är en passionerad köksmästare med rötter i Stockholms skärgård. Hans uppväxt har präglat hans kärlek till skog och hav som givit honom en djup uppskattning för de råvaror som naturen erbjuder. Marcus har en tydlig filosofi: att skapa maträtter som berör. Han strävar efter att lyfta fram goda smaker med ett rent och enkelt uttryck, vilket ofta resulterar i maträtter som skapar minnen som varar länge efter att tallrikarna tömts

Utbildad i det klassiska köket hos den välrenommerade kocken Erik Lallerstedt, har Marcus fått en solid grund att stå på i sin matlagning. Under dessa år grundlades en förståelse för teknik och hantverk som han sedan utvecklat under sin karriär som kock både i Sverige och utomlands. Hans internationella erfarenheter har berikat hans perspektiv och kreativitet, vilket gör att han kan kombinera traditionella metoder med moderna influenser.

Han har bl.a arbetat på restauranger som Fjäderholmarnas krog Eriks bakficka J.Sheekey(London) och Waxholms hotell.