OM OSS
VÅR VERKSAMHET
Ambitionen med Euste är att ha roligt och skapa en miljö där människor trivs. Verksamheten är under ständig utveckling och då och då händer nya saker. Vår ledstjärna är att vi skall vara en arena för talang och att vi skall vara öppna för att upplåta våra lokaler till personer som har en ide´ eller dröm som de vill förverkliga.
Vi har sedan 2022 löpande haft middagar där inbjudna kockar stått för menyn. Även café under helger, afterwork,sommarpubar och julbord. Vi har också haft Julkonsert,operakväll, företagsevent, bröllop och andra privata tillställningar. Ambitionen är att mycket av en del av detta även i framtiden men under säsongen 2024/25 blir det lugnare, Skälet är personal och tidsbrist. Som framkommer av vår kalender har vi dock redan lagt in ett antal aktiviteter för allmänheten och vi hoppas att vårt företagskoncept blir uppskattat. Det senare tror vi kommer att ta större delen av vår kapacitet i anspråk.
Även denna säsong är ambitionen att ha några enstaka middagar där vi lyfter fram kockar som vill presentera sin matidé och som ger oss möjlighet att bjuda på något extra. Ett exempel på detta är den venetianska kvällen den 3 augusti. Är du kock och har en ide som du tror skulle passa hos oss är du välkommen att kontakta oss på info@ eustegard.se så kan vi kanske hitta på något tillsammans. Helgcafét har varit populärt och många har velat att vi skall fortsätta även detta år. Vi söker därför någon som är intresserad att driva ett sådant café i egen regi i våra lokaler. Kontakta oss på info@eustegard.se.
Se Kalender
Det finns inga ordinarie öppettider så håll utkik här på hemsidan eller sociala medier. Vi har öppet när vädret tillåter (sommartid) och då vi tror att vi har något som våra kunder bör uppskatta. Vi har ingen egen restaurangpersonal, vi hyr in kockar, ordnar med catering och personal till servering och bar. När vi serverar mat jobbar vi helst med lokala råvaror och ser till att även baren kan erbjuda produkter som tillverkas lokalt.
HISTORIEN OM EUSTE GÅRD.
Euste Gård har varit i familjens ägo i 200 år och här bedrevs traditionellt jord- och skogsbruk fram till mitten av 1960-talet då jordbruket avvecklades och de sista mjölkkorna lämnade gården. Sedan dess har ladugården varit förråd medan dess övre del, foderladan, under drygt 20 år tjänat som konsertlokal då Kopparnäs-Bertnäs Bygdeförening anordnat ”Hojladokonsert”.
Under sommaren 2020, upptäckte vi att golvet över ladugårdens gamla urinbrunn, ”allårn”, började ge vika och tanken föddes att göra om urinbrunnen till en vinkällare. Återge stenväggar och tak dess ursprungliga form, göra fönstren lite större för att förbättra sjöutsikten och bygga en öppen spis. Ganska snart stod det klart att ladugården hade potential att erbjuda en unik miljö för en restaurang med höga ambitioner. Med detta i åtanke avverkades ett antal gamla furor bakom gårdens bagarstuga som förvandlades till bardisk och bord och ett restaurangkök installerades i syfte att göra det möjligt för att förverkliga vår vision.
Basen i vår verksamhet är den gamla ladugårdens unika miljö. De vitkalkade tjocka stenväggarna, det unika möblemanget och övriga detaljer i inredningen skapar en mysig och samtidigt elegant miljö. Närheten till naturen och utsikten över Bertnäsfjärden och djuren som betar i direkt anslutning till uteserveringen under sommaren bidrar till den genuina atmosfär som vi vill skapa. Lokalen har tillstånd för 50 gäster men vid våra middagar har vi begränsat antalet till 37.
Grundbulten är att verksamheten skall vara lustfylld vilket innebär att vi förmodligen kommer att göra avsteg från huvudspåret från tid till annan. Detta gör att det inte är helt lätt att säga i förväg när vi kommer ha öppet eller vad som kommer erbjudas. Den intresserade måste därför hålla sig ajour på vår Facebook där alla uppslag framkommer.