SARA DUPUICH
En go’ och gla’ kvinna i sina bästa år med fötterna stadigt stående på jorden, uppvuxen i Norrfjärden, Piteå.
Saras intresse för mat kom tidigt, kanske efter att ha suttit på köksbänken i restaurangköket där hennes far arbetade. Intresset växte sig sedan allt starkare och utvecklades med åren till en passion.
- Mat och matlagning har alltid varit mitt största intresse under hela mitt liv. Mat och bakverk med inslag av nordisk matlagning samt influenser av medelhavets kök på lokala råvaror i säsong är grundpelarna i min matlagning. Jag brinner för att väcka en nyfikenhet hos mina gäster samtidigt som att det både ska smaka gott och kännas igen.
- Jag lagar mat på råvaror jag själv tycker mycket om, som är hållbart producerade från naturens skafferi, från folk jag känner, lokala bönder, fiskare och mathantverkare i vårt närområde.
Sara har arbetat på en rad olika restauranger både i stora och mindre städer. Restauranger med höga ambitionsnivåer, där stjärnor och höga poäng av Guide Michelin och White Guide existerat.
- Den prisade och omtycka Restaurang Doktorsvillan med matsalar drev jag under 8 år och även den blev uppmärksammad av White Guide med fina poäng och recensioner. Efter den tiden har jag ”kockat runt ” i form av gästspel, inspiratör, matkreatör och produktutvecklare.
- Mat och matlagning har alltid varit mitt största intresse under hela mitt liv. Mat och bakverk med inslag av nordisk matlagning samt influenser av medelhavets kök på lokala råvaror i säsong är grundpelarna i min matlagning. Jag brinner för att väcka en nyfikenhet hos mina gäster samtidigt som att det både ska smaka gott och kännas igen.
På Euste Gård, har Sara bjudit på
Rostad brioche med kantareller, höstäpple och parfait på kycklinglever till och till det en Mouton Cadet Réserve Sauternes, 2018, Frankrike, Bordeaux
Bourguignon med morot, blomkål, lök, rökt fläsk och bakad regnbåge och till det en Trénel Beaujolais-Villages 2016, Frankrike, Bourgonge, Beaujolais, Gamay
Bakad Cremé Anglaise, med sorbet på blåbär, fullkorn och mandel och till det en Muscat de Beaumes de Venise 2017, Frankrike, Rhône
En annan gång på
Variation på kålrot från Hemmingsmark med emulsion på röllika och rostat bovete.
Terrine på betor och fänkål toppad med creme på gula små ärtor, trattkantareller och helstekt älgfilé
Äppelsorbet samt bakad creme anglaise med kardemumma och kanel
Och nu senast på
Varianteer på kålrot,emultion på röllika
Confriteerad lammbringa med surkål,timjan och tomat
Grillad innerfilé av lamm med smak av lavendel,Karl-Joha svamp,svartrot och potatisterrine
Äppelsorbet,bakad vaniljcreme´med kardemumma och kanel